Marczika Kft.
0
...
Liodoro - Egy illatos orchidea a Phalaenopsis világából
2020.
szept. 4.

Liodoro - Egy illatos orchidea a Phalaenopsis világából

Liodoro - Egy illatos orchidea a Phalaenopsis világából. Ki ne kedvelné az olyan orchideát ami nem csak szép de még finom illata is van? Sőt, nem is nehéz megtartani - kifejezetten könnyű gondozni. Éke a lakásnak, egy gyönyörű kaspóval meg tip-top enteriőr dizájn elem is lehet. Virága ciklámen, rózsaszín és sárgás árnyalatokban játszik és a legtöbb lepke orchideától eltérően világosabb, élénkebb zöld a virágszár és a levelek. Hosszan virágzik - így sokáig érezhetjük lágy illatát ami kellően jó hangulatot teremt a lakásban. Igazi élvezeti cikk az orchideák között és minden pillanatban jó ránézni.

A liodoro egyébként nem egy új keletű dolog. Régóta ismert az orchideakedvelők körében és tartja előkelő helyét ami elsősorban megúnhatatlanságából ered részben - részben pedig abból, hogy sosincsenek túltömve vele a kereskedelmi polcok. Érdekes módon nem egy túl intenzív megjelenésű növény és mégis keresettebb mint a legtöbb Phalaenopsis. Talán azért, mert szerethetőbb az összkép mint sok más hibrid orchidea esetében. Arányosabb a virágszár mérete a levélzettel és a virágok méreteivel és számával mint sok más Phalaenopsis esetében.

Ha a növény gondozásáról van szó, egyszerű dolgokra kell gondolni. Öntözhetjük ugyanúgy mint a többi Phalaenopsis orchideát és a tápozása is azonos velük. Talán annyi különbség van az ültető közeg tekintetében, hogy picivel apróbb szemcsenagyságú kéregbe szokták ültetni (de a hagyományos orchideakéregben is könnyen és jól fejlődik a gyökérzete). Vele is érdemes kerülni a tűző napot és ha lehet szórt fényben tartsuk de semmiképpen ne sötét helyen.

 

 

  • Tegyük fényes helyre - de ne tűzzön rá a nap
  • Adjunk nekik időnként Hochwertiges orchidea tápoldatot
  • Lehetőleg merítéssel öntözzük
  • Évente ültessük át friss Hochwertiges orchidea ültető közegbe - ha éppen nem virágzik

 

 

 

 

0 hozzászólás

Új hozzászólás